Språkspåret

Språkspåret - Distanskurs i moderna språk, 25%

På en särskild kurs ägnar du all din tid på folkhögskola på det du är intresserad av. En särskild kurs kan vara inriktad på till exempel språk, musik, konst eller religion. Skolan försöker utgå från deltagarnas egna behov, kunskaper och erfarenheter och du kan själv vara med och påverka din utbildning. Utbildningen på folkhögskola är fri och frivillig. Det betyder att de studerande väljer själva att gå på folkhögskola och kurserna står fria från centrala läroplaner och den kommunala vuxenutbildningen. 

 

Mål med kursen

Spanien och Italien har under lång tid varit turistmål för soltörstande svenskar samtidigt som spanska och italienska har blivit alltmer populära språk. Enligt resurssidan ethnologue.com talar över 600 miljoner människor spanska eller italienska som sitt första eller andra språk. Vi på Sankta Elisabets folkhögskola erbjuder språkstudier på distans där du som deltagare på ett folkhögskolemässigt sätt kan förkovra dig i ett av målspråken. 

 

Kursen är en ettårig distanskurs på halvtid med obligatoriska möten via Microsoft Teams. Uppgifter för självstudier förekommer och dessa bearbetas tillsammans med handledare under de digitala sammankomsterna. Du måste kunna avsätta ca fem studietimmar i veckan för att hinna med momenten och vara van vid att använda en dator. Kursen kan inte genomföras endast med hjälp av mobiltelefonen.

  • Omfattning vid deltidsstudier (25%) - 5 undervisningstimmar i veckan

Kurstider vårterminen 23

2023-01-16 – 2023-06-02

 

Kursutbud

Gymnasiestudier som förbereder deltagare inom följande moderna språk: 

  • Spanska 1-3

  • Italienska 1-3

Anpassningar

 Vi är måna om att alla våra deltagare ska kunna få en så bra studietid som möjligt. Därför har vi en specialpedagog på skolan som kan hjälpa till med anpassningar under studiegången. Skolan är delvis anpassad för personer med fysiska funktionsnedsättningar. Automatisk dörröppnare finns i entrén, hiss till alla våningsplan och delvis handikappanpassade toaletter. Läs gärna mer om vilka anpassningar skolan kan göra i vår studeranderätt, där du även hittar svar på frågor om skolans olika policyn, deltagarinflytande och mycket annat.

Ekonomi och försäkring

Undervisningen är avgiftsfri! Du betalar en terminsavgift på 400kr som täcker de all digital kurslitteratur. Skulle du vilja besöka skolan eller sitta och studera i skolans lokaler är du även under den tiden försäkrad med en olycksfallsförsäkring från Trygg Hansa.